אפרת מגן | 26.07.2023
העובדים שלכם רוצים להשקיע, להיות מחויבים ומלאי מוטיבציה
במרדף אחר עסק משגשג, חיוני לשמור על עקביות ולתכנן פעילויות קפדניות מראש. גישה אסטרטגית זו לא רק מבטיחה שהפעילויות שנבחרו מתאימות למטרות הארגון שלך, אלא היא גם מציתה תחושת דחיפות ומוטיבציה בקרב העובדים שלך. על ידי השתתפות פעילה באירועים המעוצבים בצורה מתוכננת ומחושבת, העובדים שלך ירגישו תחושת מטרה מחודשת ודחיפה לקראת השגת המטרות האישיות והקולקטיביות שלהם. אם חשוב לכם, שהעובדים שלכם ירגישו משמעותיים ומחויבים-אתם חייבים לתת להם ולהשקיע בזה
הצחקתם אותי
מנהלים וגם מנכ"לים רבים אומרים לי שהדור החדש לא רוצים לעבוד. הם עצלנים. הם חשובים שהכול מגיע להם. עושים מה שבא להם. באים והולכים מתי שהם רוצים. 0 במחויבות ואכפתיות. מוכר? הצחקתם אותי. הדור הזה ממש לא עצלן או לא אכפתי. הדור הזה שונה בתפיסה שלו (כמו שהדור שלנו שונה משל ההורים שלנו והסבים שלנו). הדור שלנו קפץ, כשאמרו לו לקפוץ (ועוד שאל כמה גבוה לקפוץ) והדור הזה שואל למה לקפוץ. הם חכמים יותר. יש להם חשיבה ביקורתית, הם סקרנים יותר. וכשהם מגיעים למקום עבודה, שני דברים עומדים לנגד עיניהם, מה אחוז ההשקעה שהם מוכנים לתת למען התגמול שהם מקבלים (ההשקעה שלהם עולה כסף) ושנית, האם הם מרגישים שרואים אותם כבני אדם. האם אכפת למנהלים מהם כאנשים. אם יש לו מקרה חירום הוא יעריך שיכבדו את זה ולא ידרשו ממנו לחפש מחליף. עכשיו אתם צוחקים ואומרים, יש להם "מקרה חירום" כל שני וחמישי. במקרה הזה, כנראה הם לא מרגישים מחויבים וזו כבר הבעיה של הארגון. כי הרבה מהם מחויבים ללימודים שלהם, הרבה מחויבים למסגרות ספורטיביות והרבה מהם מחויבים לפעילויות התנדבותיות או לתחביב-הם מחויבים!
אלא שבכל דור ודור מתגמלים עובדים
בשורה תחתונה, הגיע הזמן להבין, שגם אם לא נותנים שכר יותר גבוה, צריכים להשקיע, לדאוג ולתגמל רגשית את העובדים, מכל דור (נכון להיום מועסקים 4 דורות בשוק העבודה).
כאן מגיעה לפיתוח ויישום תוכנית פעילות שנתית. בהרבה חברות קיימת תוכנית כזו, אך בחברות קטנות התוכנית אינה מוגדרת כאסטרטגית ואינה מופיעה בתקציב השנתי. מעבר לכך, חשוב להבין כי ביישומה זו עבודת צוות ואחריות ההנהלה. כוחו של שיתוף פעולה בין מנהלים בכל הרמות. על ידי איחוד מאמציהם ושיתוף חזון משותף, מנהלים יכולים להעצים את ההשפעה של פעילויות אלו, לעורר השראה ולהניע עובדים ברחבי הארגון. יחד, הם יכולים לטפח סביבה המעודדת חדשנות, מטפחת עבודת צוות ומניעה את כולם לביצועים יוצאי דופן.
בואו נצא כעת לתוכנית שנתית של פעילויות, כדי למצות את מלוא הפוטנציאל של כוח העבודה שלכם. על ידי ניצול הזדמנויות אלו ורתימת האנרגיה, המחויבות והנחישות של האנשים שלכם, במוטיבציה לפעולה ותניע את הארגון שלכם להצלחה.
גיבוש חטיבתי/אגפי
(תדירות מומלצת: 1-2 בשנה)
כשמדובר בבניית קבוצה חזקה ומגובשת, לחגיגות וגיבוש חטיבה יש תפקיד חיוני. מפגשים אלה מפגישים עובדים ממחלקות שונות, ומעודדים אותם להכיר ולהתחבר באמצעות חוויות משותפות. פעילויות מומלצות: מסיבת פורים תוססת מכשירה את הקרקע לאחווה ולעבודת צוות. במהלך השנה, תכננו סדרה של אירועים כמו חגיגת קיץ, מסיבת סוף קיץ, טיולים ואירועים מיוחדים לפתיחה וסגירה של השנה. אירועים אלה לא רק מעלים את המורל אלא גם מקדמים שיתוף פעולה חוצה מחלקות ותחושת שייכות למשפחה ארגונית גדולה יותר.
גיבוש צוות
(תדירות מומלצת: 1-2 בשנה)
צוות מאוחד ומשתף פעולה הוא הכוח המניע מאחורי ההצלחה. כדי לטפח קשרים בינאישיים חזקים ועבודת צוות, דאגו לארח פעילויות שמפגישות עובדים מחוץ לשגרת העבודה היומיומית שלהם (רצוי על חשבון שעות העבודה, זה מסמל שהם חשובים באנשים במקביל לתפוקות שלהם כעובדים) פנקו את הצוות שלכם בארוחה מענגת במסעדה או ביקב, שתאפשר להם להירגע ולהתחבר ברמה האישית. תכנן טיולים ליעדים מהנים וימי גיבוש, שבהם חברי הצוות יכולים לחלוק חוויות בלתי נשכחות וליצור זיכרונות מתמשכים. העסיקו אותם בסדנאות ופעילויות כמו אתגרי חדר בריחה, הרפתקאות בחיק הטבע, סדנאות בישול או אלכוהול ומפגשי יצירה. פעילויות כאלה מטפחות אמון, מגבירות את התקשורת ומשפרות את כישורי פתרון הבעיות, מה שהופך את הצוות שלך למגובש ויעיל יותר. (מגוון רחב לרעיונות תוכלו למצוא בקבוצות וקהילות משאבי אנוש ורווחה ב Facebook).
ישיבות צוות
(תדירות מומלצת: אחת לחודש)
בעוד שישיבות צוות חיוניות לתקשורת ולתיאום, הן יכולות לשמש גם כהזדמנויות לטפח אווירה תומכת בקרב חברי הצוות. עודדו את העובדים להביא חטיפים או כיבוד לחלוק במהלך פגישות אלה. מחווה פשוטה זו לא רק מוסיפה מגע של חמימות, אלא גם מטפחת תחושה של קהילה ועבודת צוות בקרב עמיתים. ישיבות צוות בניגוד לגיבוש הצוות נועדו לעדכונים ודיוקים מקצועיים, שיקוף תוכניות והגדרת מטרות וכל זאת לצד מתן מקום לאנשי הצוות להביע דעה ולשתף ברעיונות.
טקס מצטיינים
(תדירות מומלצת: פעם בשנה)
אחת הדרכים המשפיעות ביותר להניע עובדים היא להכיר בתרומתם ובהישגיהם יוצאי הדופן. פעם בשנה, ערכו טקס מצטיינים להוקרה על ביצועים מצטיינים והכרת תודה והערכה (ממליצה להזמין לטקס גם את בני המשפחה של הזוכים). תגמלו את הזוכים בפרסים של פעם בחיים, כגון חופשה מפנקת, ארוחת שף פרטית או חוויית סעודה בלתי נשכחת במסעדה מובילה או מענק כספי חד פעמי. חגיגת מצוינות לא רק מניעה את הזוכה, אלא גם מעוררת השראה באחרים לשאוף להצטיין.
מצטיין החודש/השבוע
(תדירות מומלצת: 1-4 בחודש)
בנוסף לטקס השנתי, הכירו במאמצים יוצאי דופן על בסיס קבוע. להקים תוכנית להענקת "עובד החודש" או "עובד השבוע" ולספק פרסים כגון זר פרחים לשבת, כרטיסים להופעה/משחק, שוברי מתנה, ארוחות ערב במסעדה, טיפולי ספא או כרטיסים לסרט ופופקורן. הכרה עקבית מחזקת התנהגות חיובית ומניעה את מעורבות העובדים. שמות העובדים המצטיינים צריכים להיות מפורסמים
הרמת כוסית
(תדירות מומלצת: פעמיים בשנה)
אווירת החגים מכניסה לאנשים תחושה של קהילה של שייכות, ולכן כמעט כל החברות דואגות לציין את ראש השנה ואת פסח בטקס או אירוע הרמת כוסית. קשטו את חלל המשרד באלמנטים חגיגיים, הזמינו כיבוד וצרו אווירה חמה ושמחה. מקובל שהנהלה הבכירה מברכת את כל עובדים, מודה להם ומעריכה על המאמץ וההשקעה שלהם בחברה. ארגונים רבים גם דואגים לחלק מתנות יקרות ערך בחגים אלו
חגים ומועדים
(תדירות מומלצת: לפי בחירה)
ציון חגים, מועדים והכרה באירועים מיוחדים אלה מראה שאתם מחפשים ואוהבים כל סיבה למסיבה ויצירת אווירה חיובית ושמחה. גם כאן אפשר לקשט ולדאוג למוזיקה רלוונטית במשרדים ואפשר גם לארגן תחרות תחפושות בפורים או ארוחות מיוחדות כמו לדוגמה שכל עובד יביא מאכל רלוונטי לחג (כמו חגיגת מאכלי חלב לשבועות או משלוחי מנות לפורים).
חגיגת ימי הולדת
(תדירות מומלצת: פעם בשנה)
הכרה באינדיבידואליות של העובדים שלכם . חגגו את יום הולדתו של כל עובד באמצעות מחוות אישיות כגון שולחן מקושט, כרטיס יום הולדת חתום על ידי הצוות ועל ידי מנכ"ל/ית ומתנה קטנה המשקפת את תחומי העניין שלהם. ארגנו ארוחת צהריים ליום הולדת או הזמינו אוכל לחגוג עם כל הצוות. התכנסו באזור משותף, שתפו סיפורים וגרמו לעובד להרגיש מיוחד.
פעילויות שנתיות
(תדירות מומלצת: 1-4 בשנה)
השקיעו ברווחת העובדים ובהתפתחותם המקצועית באמצעות מגוון פעילויות שנתיות. תוכלו להציע פעילויות מרגיעות כגון עיסויים במשרדים, כדי לקדם הרפיה ולהפחית מתח. לארגן הרצאות העשרה והכשרה מקצועית כדי לשפר את כישוריהם והידע שלהם. לעסוק בפעילות התנדבותית כדי להחזיר לקהילה, לטפח תחושה של אחריות חברתית. עודדו יצירתיות וצחוק באמצעות פעילויות כמו הזמנת קריקטוריסט למקום העבודה. לבסוף, אספו סלי מזון לנזקקים או חבילות לחיילים כדי לחזק את תחושת האחדות והחמלה בקרב הצוות שלכם.
נושא החודש/הרבעון
(תדירות מומלצת: 4-12 בשנה)
ככל שתרבות החברה וכוח העבודה שלך מתפתחים, תמיד תהיה פתוח ליוזמות ורעיונות חדשים. שקלו פעילויות ייחודיות התואמות את תחומי העניין והשאיפות של הצוותים שלכם. בין אם מדובר באתגר או השקת מוצר חדש. גוונו את התוכנית השנתית שלכם כדי לשמור על מעורבות ומוטיבציה של העובדים.
תחרויות
(תדירות מומלצת: 4-12 בשנה)
תחרויות חשובות מאוד במיוחד לאנשי מכירות, שצריכים לשמר את המוטציה לאורך זה. אחת הדרכים היעילות ביותר זה לייצר אווירה של תחרות להגעה ליעדים. זו יכולה להיות תחרות על כמות או על אחוזים או על אחוז שיפור וכיוצ"ב. תוכלו לקרוא ולקבל רעיונות והשראה מהמאמר 10 רעיונות מגניבים לתחרויות במוקדים
לסיכום, אנשים אוהבים להיות שייכים. תחושת שייכות גורמת לאנשים להרגיש בנוח ונותנת כוח, ורצון לפעול למען הכלל, עוד מימי האדם הקדמון. ועם זאת, על מנת להניע אנשים לאורך זמן, יש צורך לתגמל אותם כספית ואף חשוב מכך, רגשית. בתוכנית השנתית הראו נוכחות הוו דוגמה (walk the talk), תכירו תודה על העבודה, העריכו את האנשים שעובדים בשבילכם (הם לא חייבים-משכורת דומה או זהה אפשר למצוא בעוד מקומות). צרו בידול תעסוקתי (בדיוק כמו הבידול העסקי, שאתם יוצרים עבור הלקוחות שלכם). אם אתם רוצים אותם השקיעו בהם. אם אתם רוצים שהם ישקיעו בכם, תביעו התחשבות ראו אותם כבני אדם, התחשבו בצרכים שלהם, ברצונות. היום כבר לא שואלים כמה גבוה לקפוץ, היום לאנשים חשוב למה בכלל לקפוץ.
על ידי הכרה בייחודיות של כל חבר צוות באמצעות חגיגות יום הולדת ואימוץ וחגיגת החגים, אתם יוצרים סביבת עבודה מכילה ותומכת. במקביל, השתתפות בפעילויות גיבוש, חגיגת הישגים ומתן הכרה עקבית מטפחים תחושת שייכות ומחזקים את הקשרים בין חברי הצוות, מה שמוביל לשביעות רצון מוגברת בעבודה ולשיתוף פעולה משופר לאורך השנה. כאשר העובדים מרגישים מוערכים ומוערכים, הם הופכים לתומכים הגדולים ביותר שלכם, מספקים שירות יוצא דופן, עושים מעל ומעבר, ונשארים נאמנים ומחויבים לארגון לטווח הארוך. השקעה בתוכנית שנתית מרתקת היא win-win הן לעובדים שלכם והן להצלחת העסק שלכם.
זה הזמן לבנות תהליך מכירה אפקטיבי, אני כאן לרשותך
שיחות מכירה שלך, היא שיחת התאמה. שיחות מומחה מתבססות על הידע וההבנה המעמיקה שלך בתוצאות. ההיכרות והניסיון שלך בתועלות והפתרונות שהמוצר או השירות שלך נותנים ללקוח, יכולים להיות הבסיס החזק שלך להוכחה ועדות, שכדאי.